header e-bike

16 september 2022

Recordomzet fietsen vooral te danken aan e-bikes

De elektrische fiets is razend populair. Afgelopen jaar heeft corona de groei in populariteit nog eens flink bevorderd. Steeds meer mensen kozen in 2020 voor een elektrische fiets om, ondanks de gesloten sportscholen en sportvelden, fit en vitaal te blijven.

Flinke stijging tijdens het coronajaar

In het jaar 2020 werden er bijna 1,1 miljoen fietsen verkocht. Maar liefst 547.000 hiervan waren e-bikes. De fietsenbranche had dan ook een recordomzet van bijna 1,7 miljard euro. Mensen zijn bereid om relatief veel geld uit te geven aan een e-bike en het is dan ook niet gek dat 75 procent van de recordomzet kwam door de verkoop van elektrische fietsen. Een e-bike kostte in 2020 gemiddeld € 2.259. Hierdoor steeg de gemiddelde prijs voor de aanschaf van een nieuwe fiets in 2020 naar € 1.499.

Steeds meer 50-plussers stappen op de e-bike

Juist in de periode van corona werd de e-bike razend populair. Het openbaar vervoer werd vaker vermeden en ingeruild voor de elektrische fiets. Daarbij komt dat fietsen een goede manier is om in beweging te blijven. Het houdt de mens fit en draagt bij aan een betere uithoudingsvermogen.

Steeds meer mensen ruilen de scooter of auto om voor een e-bike om kosten voor brandstof te besparen en bij te dragen aan een schoner klimaat. Voornamelijk 50-plussers schaffen een elektrische fiets aan. Door de trapondersteuning leggen zij langere afstanden af dan op een gewone fiets en zijn ze een stuk mobieler. Ook draagt de fietshouding bij aan het fysieke welzijn van mensen met middelbare leeftijd.

Lease een elektrische fiets

Met een gemiddelde aanschafwaarde van € 2.259 is een e-bike een behoorlijke uitgave. Ook de kosten voor onderhoud en reparaties zijn relatief duur ten opzichte van een gewone fiets. Een leasefiets biedt uitkomst.

Met Lease a Bike stelt de werkgever een leasefiets van de zaak ter beschikking. De werknemer heeft vrije keuze in het merk en type fiets en betaalt slechts 7% bijtelling. Afhankelijk van de bruto bijdrage van de werkgever wordt de netto bijdrage van de werknemer vastgesteld. Op deze manier hebben zowel de werkgever als werknemer fiscaal voordeel bij het aanschaffen van een leasefiets. Na 36 maanden is het mogelijk om de fiets over te nemen voor circa 15% van de aanschafwaarde.

Benieuwd naar alle voordelen voor zowel de werkgever als werknemer? Klik op de button en kom alles te weten over Lease a Bike.