etron header mobiliteit

14 september 2022

De toekomst van Audi richting elektrische mobiliteit met de e-tron

Audi heeft duidelijk de weg gekozen richting een duurzame toekomst met elektrische mobiliteit. De stap naar volledig elektrische Audi’s begon in september 2018. Destijds onthulde ze de eerste volledig elektrische e-tron quattro aan de buitenwereld. Net na de marktintroductie van de e-tron in 2019 werd al vrij snel de e-tron Sportback aangekondigd en begin 2021 introduceerde het Duitse merk de sportievere e-tron GT en daarna volgde al snel de compactere Q4 e-tron. Daarmee is het e-tron offensief nog niet gestopt. Wij nemen u graag mee in Audi’s ‘The Road to Zero’.

Q4 e-tron als instapmodel, excentrieke e-tron GT

De Q4 e-tron is gelanceerd als instapmodel voor de elektrische modellen van Audi. De Q4 is compacter en voordeliger dan de e-tron quattro, waardoor elektrisch rijden met alle voordelen van Audi bereikbaarder dan ooit is geworden. Laat u zich niet misleiden door ‘compact’. De Q4 e-tron biedt genoeg ruimte voor het gehele gezin inclusief bagage. In juni verwachten wij de Audi Q4 e-tron in onze showrooms, maar de elektrische SUV is nu al bestelbaar.

Voordat de Audi Q4 e-tron geïntroduceerd werd, vond de introductie van de excentrieke e-tron GT plaats. Het nieuwe oogstrelende model van Audi zorgt voor extra sportiviteit binnen de e-tron gamma. Met een prachtig interieur en een hoog afwerkingsniveau kunt u elke dag genieten van het beste wat Audi te bieden heeft. Wilt u deze sportieveling zelf aandachtig beschouwen? Bij Audi De Waal kunt u nu al proefrijden in de Audi e-tron GT. Boek vandaag nog eenvoudig uw proefrit bij onze vestiging in Geldermalsen of Gorinchem.

Audi A6 e-tron concept

Het vervolg van ‘The Road to Zero’ gaat gepaard met de presentatie van de A6 e-tron concept. Het prototype van de elektrische A6 werd eind april getoond op Shanghai Auto Show. Naast een frisse en elegante uitstraling kent deze e-tron nog iets bijzonders. Deze e-tron wordt namelijk niet gebouwd op het modulaire MEB-platform van Volkswagen Group. In samenwerking met Porsche heeft Audi het PPE-platform ontwikkeld, wat staat voor Premium Platform Electric.

De overstap naar het PPE-platform wordt gedaan op basis van twee redenen. Enerzijds voldoet het MEB-platform niet aan de gewenste lengte die Audi voor ogen heeft met de komst van onder andere de A6 e-tron. Daarnaast biedt het nieuwe modulaire platform de basis voor achter- en vierwielaangedreven modellen met één of meerdere elektromotoren. Wilt u een eerste blik van het studiemodel? Bekijk deze door hier te klikken.

Q6 e-tron op komst

Ook de volgende elektrische SUV van Audi staat op de planning om zijn intrede te maken in e-tronfamilie. Onlangs bevestigde Audi de komst van de Audi Q6 e-tron. Het is nog even wachten op een eerste blik van de Q6. Naast de bevestiging van de komst van de Q6 en de verwachting dat het gebouwd wordt op het eerdergenoemde PPE-platform is er nog weinig bekend. Verwacht wordt dat de onthulling van de Q6 e-tron in 2022 plaatsvindt.

G-tron of H-tron

De plannen voor Audi zijn inmiddels duidelijk. De toekomst van emissievrije mobiliteit komt steeds dichterbij voor Audi. Daarbij zetten ze zich niet alleen in voor elektrisch rijden, maar onderzoeken daarbij ook de mogelijkheden van rijden op aardgas en waterstof. Dit wordt aangegeven met g-tron (aardgas) en h-tron (waterstof). Wilt u meer weten over de alternatieve krachtbronnen van Audi? Lees meer op Audi.nl